Pu’uhonua o Honaunau – Big Island

Pu’uhonua o Honaunau – Big Island

Az ősi Hawai’i társadalmat, az élet minden területét szigorú törvények szabályozták. Amikor valaki megszegett egy törvényt, azaz kapu-t (tabut), a büntetése leggyakrabban halál volt. Azonban akkor, ha elért egy menedékhelyet, akkor megmenekülhetett, azaz ez volt az egyetlen lehetőség a túlélésre. Ez a terület a Hawaii Nagy – szigeten a Pu’uhonua nevű menedékhely.
Ezen a területen áll egy szentély. Faragott szobrok veszik körül a Hale o Keawe templomot, melyben őrizték a főnökök csontjait, hogy azoknak ereje átjárja a területet, vagyis megteljen az uralkodók manájával, így védelmet nyújtson azoknak, akik a földjére lépnek. Ha az elítélt elérte ezt a szent helyet, akkor megmenekült.
Ez a hely még létezik, és látogatható a Pu’uhonua o Honaunau Nemzeti Történelmi Park területén, és még mindig Szent Hely. Ezért szigorú korlátozások vannak érvényben: nem lehet fotózni, filmezni, meztelenkedni, piknikezni, dohányozni, szabadidős tevékenységeket folytatni. stb. Aki ide látogat, kérjük, ezt mindenképp tartsa be, ezzel tisztelegvén a hawaiiak ősi kultúrája előtt.

MEGOSZTÁS!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük