Hawai’i – A szivárványon túl – Előadás 2016.11.27. du 16.00 óra

4. Járatlan utakon fesztiválon az alábbi előadást hallgathatjátok meg:

Hawai’i – A szivárványon túl: hitek, tévhitek és a valóság 

Előadja: Gyenes Tímea

Előadásom Hawai’i-ról, azaz a nyolc lakott sziget közül most kettőről, Kaua’i-ról és O’ahu-ról szól. Milyen ott élni luxusban, vagy akár hajléktalanként. Beszélek a hawai’i szóhoz társított képekről, érzésekről, és az ahhoz kapcsolódó sztereotípiákról, illetve arról, hogy ezek mennyire fedik a valóságot, milyen igazából, s mit képvisel valójában az ősi hawai’i kultúra. Mi látszik ebből, s mi nem, hiszen mégis csak Amerika része. Igyekszem a közhelyektől megszabadítani az általánosságban ismert fogalmakat, mint pld. az aloha szellemiség, hawaii életérzés stb. Előadásommal szeretném közelebb hozni, megfoghatóvá, tapinthatóvá tenni Hawai’i kultúráját, csodálatos szépségét.
Elmondom azt is, mennyire igaz, hogy a szigeteken drága az élet, milyen lehetőségek vannak arra, hogy nem drága, mégis jó szállásokat találjunk, hogyan érdemes a szigeteken utazni, illetve mit érdemes vinni, és mit érdemes és lehet hozni. Hawai’i igazán messze van tőlünk, de nem elérhetetlen. A legfontosabb, higgyünk abban, hogy az álmunk valóra válhat!

Mindenkit várok szeretettel / Aloha mai

Timi-hawaii-x

  A 4. Járatlan utakon fesztivál weboldalán a bemutatkozásom itt olvashatjátok:

Gyenes Tímea

Az esemény helyszíne a budapesti MÜSZI (Művelődési Szint).

Cím: 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1. Corvin áruház III. emelet.
Bejárat a Somogyi Béla utca felől, a gyros büfé mellett (nagy zöld vasajtó MÜSZI logóval). Bátran csöngess, ha nincs nyitva az ajtó!)

Időpont: 2016. november 26-27. , 09.00-21.00

Napijegyek a helyszínen vásárolhatók és az adott napra érvényesek.

Teljes ár: 3000 Ft, diák és nyugdíjas: 2500 Ft

MEGOSZTÁS!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük