Közösségünk

Mottónk:

E hana me ka ’oiă’i’o                               Dolgozzunk együtt őszinteségben
E hana me ka ha`aha`a                           Dolgozzunk együtt alázatban
E `ŏlelo pono kăkou                               Beszéljünk mindig jósággal és becsülettel

Közösségünket alkotják azon magánszemélyeket, közösségek, akik ápolják, őrzik, képviselik a Hawai’i kultúrát, és együttműködnek velünk.

Hawai’i Kultúra és Hula táncok

Gyenes Tímea

timiKisgyermekkoromtól kezdve vonzottak a távoli helyek, a számomra ismeretlen kultúrájú emberek, a messzeség, az óceán. Így vitt egyenesen utam a kulturális antropológia világa felé. Érdeklődésemet különösen Óceánia térsége – Melanézia, Mikronézia, Polinézia szigetvilága – kötötte le. Később specifikusan a polinéziai térség, ezen belül a Hawai’i – szigetek ősi kultúrája került  a középpontba. A hula táncok jelentik számomra az ősi kultúra megfogható valóságát, mely a szeretet,  az elfogadás, a bölcsesség, és a szabadság nyelve.

 Várlak szeretettel óráimon, előadásaimon!

 Hula Tánc: http://hawaiitancok.hu/oktatas/    e-mail: [email protected]

.

Hula tánc és Lomilomi masszázs

Balogh Margit

Táncosként, koreográfusként, tanárként évtizedek óta foglalkozom különböző táncművészeti és mozgásszínházi technikákkal, mozgásterápiával.

Meghatározó élmény volt számomra Kumu Raylene Ha’alelea Lancester-rel való találkozás, aki 2008-ban Magyarországon elsőként tanított tradicionális hawai’i táncot, beszélt a hawai’i kultúráról, életszemléletről.

Kifejező erő, életszeretet és harmónia. Azóta a Hula életem szerves része lett.

Időpont: szombat : 10.00-11.30
kedd : 18.30-20.00

Várlak szeretettel!

https://www.facebook.com/hawaiihulatanc/?fref=ts

.

 Hawai’i Gyógyító Tradíciók – Kutics Mariann

Mariann1

Hawaii gyógyító hagyományokkal 2008-ban találkoztam először s bennük olyan értékes gyöngyszemre találtam, mellyel szívemből tudok azonosulni. A hawaii tradíciókban mély tudás van jelen az emberi lélekről, a kapcsolatokról és a látható világot létrehozó, az univerzumot működtető törvényszerűségekről. Aloha és Pono, Szeretet és Harmónia, átitatva életerővel és örömmel. Ezek a hawaii életszemlélet egyetemes irányelvei. A Huna egy hatalmas tudásanyag, életbölcsesség. Sokrétű és sokféle. Ennek egy szelete eljutott hozzám, egy 33 napos „Huna Awaiku” tréningsorozat keretében. Ez volt az alap, a kiindulópont, melyet szívemben őriztem, integráltam, hozzátanultam, hozzáérlelődtem, a megértés újabb szintjeire érkeztem.
Lélekgyógyító folyamatokban alkalmazom és előadásokon, csoportokon továbbadom az általam megszerzett tudást.

http://www.szabadaramlas.hu/

.

       Hawai’i Mesefalu – Gáspár Mari és Gáspár Mátyás

MEGOSZTÁS!